
İslami Direniş Hareketi (Hamas), Ramallah’taki gayrımeşru hükümetin başkanı Selam Feyyad’ın hiçbir şekilde Filistin halkını temsil etmediğini belirterek, “Filistin davasını tasfiye için gayrımeşru vekiller aracılığıyla örülen komplonun ipuçları gün be gün ortaya çıkmaktadır” dedi.
Hamas Basın Bürosu tarafından yayınlanan bildiride özetle şu ifadelere yer verildi: “Selam Feyyad, Siyonistlerin Herzliya Konferansı’na katıldıktan sonra sınırlar, Kudüs ve mülteciler gibi konularda Filistin davasını tasfiye için çalıştığını yineliyor. Siyonist Haaretz gazetesine verdiği demeçte, Siyonist işgal devletinin Pesah Bayramı’nı kutluyor ve devletlerinin Yahudi niteliğini kabul ediyor. Mülteciler konusuna da, çıkarıldıkları kendi topraklarından uzakta Feyyad’a teklif edilen cılız devletine dönmelerini isteyerek güya çözüm buluyor. Düşmanla diyalog karşılığında Filistin halkının haklarından taviz veriyor.”
“Selam Feyyad, gayrımeşru bir şahsiyettir. Batı Yaka’da yönetimi haksız şekilde gasbetmiştir. Çünkü Filistin Parlamentosu Feyyad’a güvenoyu vermemiştir” diyen Hamas, Batı Yaka’da milis güçleri tarafından kaçırılan binlerce Filistinlinin çektiği işkenceler nedeniyle Selam Feyyad’ın yargılanması gerektiğini kaydetti.
Feyyad’ın açıklamalarının çok tehlikeli olduğunu ifade eden Hamas Hareketi, işgal altındaki toprakların ve kutsal mekanların tamamının kurtarılması, mültecilerin çıkarıldıkları yurtlarına geri dönmesi ve mağdur edildikleri onlarca senenin karşılığı tazminatının alınması için çalışmaya devam edeceğini vurguladı.
