
Filistinli Gazeteciler Forumu, Batı Yaka’daki Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin gazetecileri gözaltına almaya ve tehdide devam etmesini kınayarak, baskıların kadın gazetecileri gözaltına alma tehdidine kadar ulaştığını söyledi.
Gazeteciler Forumu, dün (9 Nisan Salı) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, Batı Yaka güvenlik birimlerinin Ramallah yakınlarındaki Bedres köyünden gazeteci Muhammed Avad’ı 5 bin dinar kefaletle serbest bırakmayı reddettiği ve Filistinli gazeteci hakkında gözaltında kalmasını gerektiren başka bir dava olduğunu iddia ettiği belirtildi.
Ramallah yönetimine bağlı Genel İstihbarat birimi gazeteci Muhammed Avad’ı Fetih ve Hamas hareketleri arasında uzlaşı görüşmeleri sürerken Aralık ayında gözaltına almıştı.
Gazeteciler Forumu, güvenlik birimlerinin Cenin’de kadın gazeteci ve aktivist İman Silavi’yi Facebook’taki sayfasını kapatmaması halinde gözaltına almakla tehdit etmesini kınadı.
Batı Yaka güvenlik birimlerinin gazetecilere yönelik ihlallerini kınayan Gazeteciler Forumu, bu tür ihlallerin gazetecileri korkutarak susturma politikasının bir parçası olduğunu belirtti.
