HaberlerDünyaFilistinİşgalci İsrail RejimiOrtadoğu

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Siyonist işgalcilerin mevzileri hedef alındı

Filistin direniş tugayları, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’ta düzenlediği çok sayıda operasyonda Siyonist işgal güçlerine ağır darbeler vurdu.

İslami Cihad Hareketi’nin askeri kolu Saraya El Kudüs, Han Yunus bölgesinin ön cephesinde işgal güçlerinin ve savaş makinelerinin mevzilerini havan toplarıyla hedef aldığını duyurdu.
Öte yandan Filistin Mücahit Hareketi’nin askeri kolu Ketaib El Mücahidin, Saraya el-Kudüs ile ortak operasyon sırasında Filistin’in güneyinde Han Yunus’un batısında Japon mahallesinin güneyinde Tayyaba Kuleleri civarındaki araçlar ile 6 işgal askerini hedef aldıklarını açıkladı. 
Filistin Kurtuluşu İçin Demokratik Cephesi’nin askeri kolu Şehit Ömer el Kasım Tugayları sözcüsü Qaid Ebu Halid de güçlerinin Han Yunus’un Al-Amal mahallesinde işgalcilere ait bir aracı B-7 anti-zırh roketleriyle hedef alması sonucu araçtaki askerlerin öldüğü ve yaralandığını vurguladı.
El Fetih Hareketi’nin askeri kanadı olan Mescid-i Aksa Şehitleri Tugayları da, güçlerinin Gazze’nin Zeytun mahallesinde işgalci güçlerle şiddetli çatışmaya girdiğini ve araçlarını devre dışı bırakmayı başardıklarını duyurdu.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Eylül 2026 (25) içerik yüklenmiştir.