FilistinHaberlerOrtadoğu

Gazze’de 500 Filistinli genç toplu düğünle dünya evine girecek

Filistin Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gazze kentindeki Filistin Spor Salonu’nda bugün (8 Mart Perşembe) 500 Filistinli genç için yapılacak toplu düğün töreninin tüm hazırlıklarının tamamlandığını bildirdi.

Törene başta Filistin Başbakanı İsmail Heniyye olmak üzere resmi yetkililerin ve Filistin toplumunun önde gelen isimlerinin de katılacağı ifade edildi.

Filistin Gençliğini Destekleme Fonu Genel Müdürü Ahmed El-Eşkar, dün (7 Mart Çarşamba) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, akşam saat altıda başlayacak düğün töreninde çeşitli sürprizlerin olacağı belirtildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın her bir damat adayına ikibin dolar faizsiz kredi verdiğini açıklayan El-Eşkar, törenin düzenlenmesini üstlenen kurumun da evlenecek gençlere 456 bin dolar ayni yardım yapacağını söyledi.

Toplu düğün töreni organizasyon sözcüsü Halid Razi ise Filistin Gençliğini Destekleme Fonu Yönetim Kurulu’nun hazırlıkları takip etmek ve törenin en güzel şekilde yapılmasını sağlamak için sürekli toplantı halinde olduğunu belirtti.

Razi, Filistin Gençliğini Destekleme Fonu’nun evlenmek isteyen gençlere faizsiz kredi vermeye devam ettiğini ve başvuruların sürdüğünü bildirdi.

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, gençlerin evlenmelerini kolaylaştırmak için Evlendirme Fonu’na bir milyon dolar aktarıldığını açıklamıştı.

Başa dön tuşu
Bugün 08 Temmuz 2026 (6) içerik yüklenmiştir.