
Siyonist işgal rejiminin insanlık dışı ablukayı her şeye rağmen sürdürmesi sebebiyle Gazze içinden elektrik üreten tek santral durumundaki termik santralin yarın (24 Haziran Salı) akşamdan itibaren üretimini durduracağı haber verildi.
Gazze bölgesi Enerji Yönetimi Başkanı Fethi eş-Şeyh el-Halil’in konu hakkında yaptığı açıklamada Gazze’de elektrik üretimini sürdürebilen tek santralde de üretimine devam edebilmesi için kullandığı yakıtın tükendiğini ve katı bir şekilde uygulanan abluka sebebiyle takviye yakıt temin edilemediğini o yüzden üretimini durdurmak zorunda kalacağını dile getirdi.
El-Halil’in Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Karşı karşıya olduğumuz durum göz korkutucu boyutta. Katar’ın bağışladığı yakıt da tükendi. Bu yeniden, gittikçe büyüyen bir elektrik kriziyle karşı karşıya kalmamız anlamına geliyor. Bu da elektrik kesinti saatlerinin şu ankine nispetle daha da artırılmasına neden olacak.”
El-Halil, evlere elektrik verilmesi sürelerinin 5 saate hatta 3 saate kadar düşebileceğini bazı yerlere de hiç elektrik ulaşmayabileceğini, bu yüzden özellikle Ramazan ayında bölge halkının ciddi bir sıkıntı yaşayacağını hatırlattı.
Gazze içindeki santrallerin durması bölgenin tamamen İsrail elektriğine mahkum olması anlamına geliyor. İşgal yönetimi de elektriği çok kısıtlı bir şekilde verdiği gibi insanlık dışı ablukayı bahane ederek istediği zaman da tamamen kesebiliyor.
