
İslamî Direniş Hareketi (Hamas) ve Filistin İslamî Cihad Hareketi’nin çağrısı üzerine dün Gazze’de binlerce kişi yıllardır uygulanan ambargoyu ve düşmanla sürdürülen müzakereleri kınamak için Cuma namazından sonra gösteri yaptı.
Gazze’deki bütün camilerde Cuma namazından sonra yürüyüş yapan halk, sloganlar eşliğinde bir araya gelip düşmanla sürdürülen görüşmeleri ve düşmanla işbirliğini telin etti.
Eylemde konuşan Filistin Evkaf Bakanı Dr. İsmail Rıdvan, grupların milli ve İslamî bir tavır sergileyip, düşmanla görüşmeleri reddettiklerini, Filistin halkının hak ve hukukuna bağlı olduklarını haykırmak için toplandıklarını söyledi.
Düşmanla görüşmelere yeniden dönmenin daha önce varılan Filistin ulusal uzlaşısına aykırı olduğuna dikkat çeken Rıdvan, bu tavrın Filistin halkının verdiği kurbanlara, büyük liderlerin değerli şehit kanlarına, işgal rejiminin zindanlarında bulunan Filistinli esirlere, kutsal değerleri ve toprağı için mücadele ederken yaralanan yiğitlere ihanet ve onları arkadan hançerlemek olduğunu ifade etti.
Rıdvan yaptığı konuşmanın devamında, “Filistin halkı, direniş grupları ve her kesim tarafından reddedilen düşmanla müzakerelere alternatif Filistin uzlaşısını sağlamak, düşmanın burnunu yere sürten ve hesaplarını alt üst eden direnişe dönmektir” dedi.
