
Gazze’de dün (18 Mart Pazar) yıllar sonra Gazeteciler Sendikası için yapılan seçimlerin heyecanı vardı. “Kudüs bizi birleştiriyor” sloganıyla gerçekleştirilen seçimlerde Gazeteciler Sendikası’nın 2012-2015 arası yönetimi belirleniyor.
Gazeteciler Sendikası Genel Merkezi’nde yapılan toplantıda ilk önce gazeteci İbrahim Ez-Zaim Kur’an-ı Kerim’den ayetler okudu. Ardından şehitlerin ruhlarına Fatiha ve Filistin milli marşı okundu.
Seçim komisyonu başkanı ve Avukatlar Komitesi üyesi Edin Er-Reb’i, genel kurul seçimleri için gerekli çoğunluğun sağlandığını açıklayarak 433 üyeden 330’unun hazır bulunduğunu bildirdi.
Gazeteciler Sendikası geçici yönetimi başkanı Eymen Delul, altı aylık dönemde yaptıklarını anlatarak, seçimlerin uzun yıllar yapılmayan bir düğün olduğunu ve gazetecilerin geleceklerine yön verecek ve görüşlerini ifade edecek bir yönetimi seçebileceklerini söyledi.
Delul, 7 Ekim 2011’den bu yana özveriyle görev yapan üyelik ve yürütme komisyonlarına teşekkür etti. Daha sonra geçici yürütme komisyonu üyesi, Avad Ebu Dikka, mali ve idari raporları okudu.
Ümeyye Cuha ve Emel El-Haccar’ın kota kapsamında yönetime seçildiği ve on kişilik yönetim kurulunun diğer üyeleri için seçimlerin devam ettiği bildirildi.
