FilistinHaberlerOrtadoğu

Gazze’deki gösteride Orta Afrika’daki müslüman kıyımı kınandı

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanı İsmail Rıdvan, işgal rejiminin Mescid-i Aksa üzerindeki Ürdün egemenliğine son verme girişimini ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Müslümanlara yönelik katliamları kınadı.

Rıdvan, Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı’nın bu sabah (17 Şubat Pazartesi) Gazze’deki Meçhul Asker Meydanı’nda düzenlediği protesto gösterisinde yaptığı konuşmada, Mescid-i Aksa’nın sistematik bir saldırıyla ve varlığını tehdit eden bir komployla karşı karşıya olduğunu söyledi. Gösteriye Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, milletvekilleri, Vakıflar Bakanlığı yetkilileri ile imamlar ve davetçiler katıldı.

İşgal yönetiminin saldırılarının sürmesi ve Mescid-i Aksa üzerindeki egemenliğin Ürdün’den alınması halinde Mescid-i Aksa’da bir din savaşı yaşanabileceğini ve bu savaştan hiç kimsenin sağ kurtulamayacağını ifade eden Rıdvan, söz konusu girişimin Mescid-i Aksa’nın İslami kimliğinden uzaklaştırılması ve yıkılması için atılmış bir adım olduğunu ve gelişmeleri endişe içinde takip ettiklerini söyledi.

Filistin Vakıflar Bakanı İsmail Rıdvan ayrıca Afrika ülkelerinden Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen katliamları ve etnik temizliği kınadı. Rıdvan, Müslümanların maruz kaldığı katliamlar karşısında uluslararası toplumun sessiz kalmasını da eleştirdi.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (54) içerik yüklenmiştir.