FilistinHaberlerOrtadoğu

Gazze’nin Doğusunda 4 Filistinli Yaralandı ​

İşgal güçlerinin bugün (17 Nisan Salı) Gazze Şeridi’nin doğusunda Büyük Dönüş Yürüyüşü etkinliklerine katılan göstericilere açtığı ateş sonucu 4 kişi yaralandı.

Filistin tv muhabiri, üç kişinin Gazze kentinin doğusunda ve bir kişinin de El-Bureyc Kampı’nın doğusunda işgal güçlerinin ateşiyle yaralandığını söyledi.

Bu arada, Han Yunus’ta göstericilerin Huzaa beldesindeki dönüş kampının doğusunda yer alan dikenli tellerin bir kısmını sökmeyi başardığı ve tekbir sesleri eşliğinde dönüş kampı yakınlarına götürdüğü ifade edildi.

Filistin halkının Toprak Günü olarak andığı 30 Mart’ta başlayan ve Büyük Dönüş Yürüyüşü adıyla düzenlenen barışçıl gösterilere katılan Filistinliler, Birleşmiş Milletler kararlarının uygulanarak Filistin halkının silah zoruyla uzaklaştırıldığı topraklarına dönmesinin sağlamasını istiyor.

İşgal güçlerinin sınır bölgelerinde kurulan dönüş kampları yakınl

Başa dön tuşu
Bugün 25 Haziran 2026 (34) içerik yüklenmiştir.