FilistinHaberlerOrtadoğu

Gazze’ye gönderilmek üzere 3 yardım kafilesi hazırlanıyor

Ürdün’ün başkenti Amman’da yaklaşık 20 Ürdünlü kadın aktivist bu ay Gazze Şeridi’ne gitmek üzere yola çıkacak ve kadınlardan oluşan “Kilometrelerce Gülücük” insani yardım kafilesine katıldı.

“Kudüs’e Dönüyoruz” sloganıyla oluşturulan Kilometrelerce Gülücük kafilesinin organizatörlerinden Dr.Isam Yusuf, dün (3 Mart Cumartesi) konuyla ilgili olarak medyaya yaptığı açıklamada, Mart ayında ve gelecek iki ay içinde Gazze Şeridi’ne gitmek üzere üç yardım kafilesi hazırladıklarını söyledi.

Bu ay yola çıkacak yardım kafilesinin Gazze Şeridi’nde yaşayan kadınlara destek amacıyla Arap ülkelerinden ve İslam dünyasının dört bir yanından gelecek kadın aktivistlerden oluşacağını ifade eden Yusuf, Gazzeli kadının direnişteki rolüne dikkat çekti.

Gelecek ay gönderilecek yardım kafilesinin ise Güney Afrika’dan gelecek 15-20 yaş arası gençlerden oluşacağını söyleyen Yusuf, kafilenin amacının Gazze Şeridi’ndeki kalkınmaya yardım etmek olduğunu bildirdi.

Mayıs ayında yola çıkacak yardım kafilesinin ise Arap ülkelerindeki ve İslam dünyasındaki liderlerden oluşacağını belirten Yusuf, kafileye Batı ülkelerinden de liderlerin katılması için çabalarının sürdüğünü söyledi.

Bu tür ziyaretlerin amacının Gazzelilerin umudunu artırmak olduğuna işaret eden Yusuf, “Gazze’ye gidişimiz gezi için değil. Bilakis yardım amacıyla, ekonomik ve siyasi destek amacıyla gidiyoruz. Bunun yanında Siyonistlerin Gazze’de işlediği cinayetleri de belgeliyoruz” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (12) içerik yüklenmiştir.