
İran İslam inkılabı muhafızlar ordusu ikinci komutanı General Hüseyin Selami, Siyonist rejim İsrail savaş uçaklarının Suriye’ye saldırması, bölgede veya Suriye’de güç dengelerini değiştiremeyeceğini vurguladı.
İmam Humeyni (ra) ve rehberin görüş ve düşüncelerinde İslam inkılabının savunma anlayışı başlıklı bir oturuma katılan general Selami, oturumun kulisinde gazetecilere Siyonist rejim İsrail savaş uçaklarının Suriye’ye saldırısını değerlendirdi.
General Selami bu saldırı sulta düzeninin Suriye’de direniş cephesini kırmak için silahlı teröristlere verdiği dış desteğin ne denli geniş olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.
Bu hareketi batılı devletlerin Siyonist rejim ve bölgedeki müttefiklerini destekleyen tehlikeli bir akımın açıkça ortaya çıkışı şeklinde yorumlayan General Selami, saldırının aynı zamanda Suriye’de ecnebi güçlerin ve hamilerinin gücünün tükendiğini ortaya koyduğunu vurguladı.
General Selami teröristlerin hamileri bölgede hiç bir başarı sağlayamadığını, Suriye ordusu ve yönetimi savaş alanında ilerlediğini, ecnebi güçlerin Suriye’ye geniş çaplı askeri müdahalede bulunacak gücü olmadığını kaydetti.
