
İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Genel Komutan Yardımcısı, herhangi bir ülkenin ilerlemesi ve gelişmesi için gereken ilk hususun o ülkede güvenliğin olması olduğunu belirtti.
İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Genel Komutan Yardımcısı General “Hüseyin Selami” bugün Kara Kuvvetleri’nce düzenlenen Yüce Peygamber -saa- tatbikatının 2. gününde, bu kuvvetin kapsamlı istihbarat faaliyetleri, Anti-sızma operasyonu, bölge sakinleri ve aşiretlerin desteğini almak gibi etkin girişimleriyle sınır bölgelerinin güvenliği için rol ifa ettiğini belirtti.
General Selami, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nun sınır bölgelerinin güvenliğini sağlama konusundaki geçen senelerdeki faaliyetlerinin kabul edilir olduğuna temasla, kuzey batı ve güney doğu bölgelerinde güvenliğin tesisinin oldukça önemli olduğunu belirtti.
Kara Kuvvetleri Komutanı General “Muhammed Pakpur” da, Yüce Peygamber -saa- tatbikatının asıl amaçlarından birinin, yerel güçlerden yararlanmak olduğunu hatırlatarak, aşiret karargahlarının, bölgedeki askeri birlikleri yönettiğini vurguladı.
Yüce Peygamber -saa tatbikatının ikinci günü, İran’ın güneydoğusundaki Mircave bölgesinde İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kara Kuvvetleri unsurlarının katılımıyla bugün başladı.
Tatbikatın bu aşamasında, pusu, yol kesme ve farazi düşman tarafından işgal edilen merkezleri kurtarma provaları yapılıyor.
