HaberlerİranOrtadoğu

Güçlü bir İran bölge için bir fırsattır

İran İslam Cumhuriyeti Emniyet Güçleri Komutanı İsmail Ahmedi Mukaddem, Fars Körfezinde güçlü bir İran’ın varlığının, bölge ülkelerine bir tehdit olmadığı gibi bu ülkeler için uygun bir fırsat olduğunu belirtti.

Mukaddem “düşmanlar ve büyük güçler daima Fars Körfezinde huzursuzluk çıkartmaya çalıştılar çünkü güçlerini korumanın en önemli etkenlerinden biri, bu stratejik bölgede varlık göstermeleridir. Düzenin öncelciği, Fars Körfezi ülkeleriyle ortak güvenliğe sahip olmaktır” dedi.

Ortak tehditleri yok edecek olan Fars Körfezinin güvenliğini güçlendirmek gerektiğine işaret eden Mukaddem “bölge ülkelerinin güvenlik güçleriyle yapıcı ve karşılıklı ilişkileri ön görüyoruz. Bölgede asıl kargaşayı yabancılar yaratıyor çünkü onlar kendi menfaatleri peşindedir” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 17 Ağustos 2026 (44) içerik yüklenmiştir.