
Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’ın Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Filistin halkının menfaati için bedel ödemeye hazır olduklarını söyledi.
Halid Meşal, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Amerika ve korsan İsrail üzerinde baskı oluşturmak için Filistin ulusal uzlaşı anlaşmasından istifade etmesinin kendileri açısından sorun teşkil etmediğini söyledi.
Meşal “Biz, bedel ödemeye hazırız. Halkımız için daha da fazlasına katlanacağız. Geçmişte yaşananları Allah affetsin. Biz, yeni bir sayfa açmak istiyoruz” dedi.
Mısır’daki temaslarına devam eden Meşal, Pazar günü akşam saatlerinde Mısır devrim gençliğiyle bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmasında Meşal, Mısır’da yeni bir dönemi başlatan devrim gençliğine teşekkür etti.
Konuşmasında Meşal, devrim ruhunun korunması, geçiş döneminin hikmetle yürütülmesi ve Mısır’ın üzerine düşen rolünü oynaması için stratejinin belirlenmesini istedi.
