HaberlerİranOrtadoğu

Halk Irak’lı gazetecenin eylemine destek vermelidir

Dünkü cuma namazı hutbelerinde ülke meselelerine temas eden Ayetullah Ahmed Cenneti, nefsani ve maneviyat açısından salahiyet sahibi olnlara yetki verilmesi gerektiğini ifade etti.

Devrim Lideri’nin sözlerini hatırlatan Ayetullah Cenneti, “İran’lı olmak ve milli hüviyetimizi ispatlamak, dünya mazlumlarına desteklemek, ilim ve bilimin zirvelerine ulaşmak, düşmanın sızdırılmasına karşı direniş göstermek, sade bir hayat sürdürmek ve halkla iç içe yaşamakta çaba göstermeliyiz” diyerek, halka hizmet veren yetkilileri yıkmak marifet olmadığını söyledi.

Hutbesinin diğer bölümünde Bush’a ayakkabı fırlatan Irak’lı gazetecinin bu eylemine destek verilmesini isteyen Tahran Cuma Namazı Hatibi, bu olayın “Ayakkabı İntifadası” olduğunu belirtmekle, “Bu gazetecinin ayakkabıları Irak müzesinde saklanmalı, çünkü taç ve madalyondan daha adeğerlidir. İran’daki ABD ve İsrail aleyhine yapılacak protesto gösterilerde ayakkabı kullanılsın”şeklinde konuştu.

Ayetullah Cenneti, “Halkın tüm kesimleri Irak’lı gazeteciye destek versin”dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 14 Ağustos 2026 (47) içerik yüklenmiştir.