FilistinHaberlerOrtadoğu

Hamas, Batı Şeria gençlerini gözaltılara direnmeye davet etti

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Batı Yaka’da yaşayan gençleri ve direnişçileri kendilerini gözaltına almak ve hayatlarına kastetmek isteyenlere asla teslim olmamaya ve ne pahasına olursa olsun direnmeye davet etti.

Hamas Hareketi sözcüsü Fevzi Burhum, bugün (30 Mart Pazar) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride şu ifadelere yer verildi: “Gençler “Toprak Günü”nde Filistin’in her yerinde işgal güçlerine karşı ayağa kalkmışken Abbas’a bağlı güvenlik birimleri Batı Yaka’da direnişçileri kaçırıp işkence ediyor ve özgürlükleri bastırıyor.”

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’tan ve Rami El-Hamedallah başkanlığındaki Ramallah Hükümeti’nden güvenlik birimlerinin direnişçileri hedef alan operasyonlarını durdurmalarının beklendiğini belirten Burhum, Batı Yaka güvenlik birimlerinin Filistin Yönetimi’ni direnişçilerin peşine düşen ve işgal rejimine hizmet eden polis yönetimine dönüştürdüğünü söyledi.

Hamas sözcüsü Burhum, başta Hamas Hareketi liderlerinden Nezih Ebu Avn olmak üzere tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istedi ve Ebu Avn’ın hayatından tamamen Filistin Yönetimi’nin sorumlu olduğunu ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 20 Ağustos 2026 (39) içerik yüklenmiştir.