
İslami Direniş Hareketi (Hamas), Gazze Şeridi’ne yakın bölgelerde kurulu Yahudi yerleşkelerinin güvenliğine işgal hükümetinin değil kendilerinin karar verdiğini söyledi.
Hamas sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, dün (27 Eylül Cumartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ne yakın bölgelerde yaşayan Yahudi yerleşimcilerin güvenliğine işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu’nun değil Hamas Hareketi’nin karar vereceğini ifade etti.
Netanyahu’nun Yahudi yerleşimcilere huzur ve güvenlik sağladıklarını iddia ettiği son açıklamalarının sahte güç gösterisi olduğunu belirten Ebu Zuhri, Gazze Şeridi’ne yakın bölgelerde kurulu yerleşkeler konusunda kararı Hamas’ın vereceğini bildirdi.
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Yahudi yılbaşı dolayısıyla NRG sitesine verdiği röportajda, Hamas Hareketi’ne ağır bir darbe vurduklarını ve Gazze Şeridi’ne yakın bölgelerde kurulu yerleşkelere huzur ve güvenlik getirdiklerini iddia etti.
İşgal ordusunun 7 Temmuz’da Gazze Şeridi’ne açtığı ve 51 gün süren savaş boyunca işgal güçlerinin havadan, karadan ve denizden düzenlediği saldırılarda 2157 Filistinli şehit olurken 11 binden fazla kişi de yaralandı. Savaş boyunca Filistin direnişinin saldırılara verdiği karşılık nedeniyle Gazze Şeridi yakınlarında kurulu yerleşkelerde yaşayan Yahudi yerleşimciler de evlerini terk ederek iç bölgelere göç etmek zorunda kaldı.
