
İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Dr. Salah El-Berdevil, Filistin uzlaşısı ile Kahire ve Doha anlaşmaları hakkında Hamas Siyasi Birimi üyeleri arasında anlaşmazlık olmadığını söyledi.
Salah El-Berdevil, “Uzlaşıda top şu anda Filistin Özerk Yönetimi ve Fetih’in sahasında. Onlardan istenen Kahire’de ve Doha’da yapılan anlaşmaları uygulamaları” dedi.
Quds Press Ajansı’na konuşan El-Berdevil, Fetih liderlerinin Hamas’ın Filistin dahilinde ve haricinde yaşayan liderleri arasında anlaşmazlık olduğu yönündeki açıklamalarının “hayal ve temenni” olduğunu ifade ederek, Hamas Hareketi’nin lideri Halid Meşal’in arkasında tek vücut olduğunu ve adımlarını şûra kararıyla attığını kaydetti.
“Hamas Hareketi güçlü ve sağlam, bu konuda Fetih’teki kardeşlerimiz herhangi bir endişeye kapılmasınlar” diyen El-Berdevil, Hamas Hareketi üyeleri arasındaki bağların güçlü olduğunu ve Hamas’ı bölmenin imkansız olduğunu söyledi.
Fetih Hareketi liderlerini ve Filistin Özerk Yönetimi yetkililerini Hamas’ın bölünmesine bel bağlamak yerine uzlaşı anlaşmasını uygulamaya davet eden El-Berdevil, “Fetih’in günahlarını Hamas’ın üzerine yıkmaya çalışmayın” dedi.
