
İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden Dr. Halil El-Hayye, İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin Hükümeti’nin Gazze’nin yönetimini devraldığı günden bu yana Hamas’ın Gazze’de örnek bir yönetim ortaya koyduğunu söyledi.
Dr. Halil El-Hayye, konuyla ilgili bugün (18 Nisan Pazar) yaptığı açıklamada Hamas Hareketi’nin başarılı ve şeffaf bir yönetimle ve Filistin halkının hasret kaldığı huzur ve güvenliği sağlayarak yönetime layık olduğunu ispat ettiğini belirtti. El-Hayye, Siyonist işgal devletinde Hamas aleyhinde yayınlanan raporların önemli olmadığını ifade etti.
Siyonist işgal devletinde “Şabak” tarafından yayınlanan bir raporda Hamas Hareketi’nin mali ve idari sıkıntı içinde olduğu ve Gazze Şeridi’nde radikal hareketlerin gelişmekte olduğu öne sürülmüştü.
Siyonist işgal rejiminin Filistin sahasını yalan haberlerle ve sahte raporlarla doldurmaya çalıştığını kaydeden El-Hayye, bunun Siyonistlerin Filistinlilere karşı ve özellikle de Gazze’ye karşı yürüttükleri psikolojik savaşın bir parçası olduğunu söyledi.
Hamas Hareketi’nin Gazze’ye uygulanan ambargoya rağmen Filistin halkı adına tek kuruş dahi borç almadığını ifade eden El-Hayye, Siyonist işgalcinin radikal grupların varlığını iddia ederek Gazze Şeridi’ni vurmak için bahane aradığını dile getirdi.
Gazze’deki yönetimin itidalli bir çizgiye sahip olduğunu ve Filistin halkıyla uyum içinde olduğunu kaydeden El-Hayye, “Gazze’de bazı radikal görüntüler ortaya çıkmışsa bunun nedeni işgalci tarafından Gazze’ye uygulanan zalim kuşatmadır” dedi.