FilistinHaberlerOrtadoğu

Hamas, İslami Cihad lideri Hıdır Adnan’a destek bildirisi yayınladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), İslami Cihad Hareketi liderlerinden Hıdır Adnan’ın açlık grevine ve Siyonist işgalciye meydan okumasına destek vererek, Filistin halkını ve direniş güçlerini esirlere desteklerini daha aktif hale getirmeye ve her türlü yolla Siyonist işgalcinin cinayetlerine karşı koymaya davet etti.

Hamas Hareketi bugün (25 Ocak Çarşamba) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, “Hamas Hareketi olarak Şeyh Hıdır Adnan’ın işgal zindanlarında maruz kaldığı vahşi işkenceleri ve hücre cezasını şiddetle kınıyoruz. Şeyh Hıdır Adnan ve diğer tüm Filistinli esirlerin hayatından ve sağlığından tamamen işgal yönetimi sorumludur” ifadelerine yer verildi.

Siyonist işgal zindanlarından 38 gündür açlık grevinde bulunan Şeyh Hıdır Adnan’ın maruz kaldığı ihlalleri kınayan Hamas Hareketi, hukukçuları ve insan hakları örgütlerini işgal yönetiminin ihlalleri karşısında Filistinli esirleri himaye için acilen harekete geçmeye davet etti.

Başa dön tuşu
Bugün 22 Eylül 2026 (5) içerik yüklenmiştir.