FilistinHaberlerOrtadoğu

Hamas, Mısır’da Kiliseye Karşı Yapılan Bombalı Saldırıyı Kınadı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Mısır’ın El-Abbasiye semtinde bulunan kiliseye yönelik yapılan, onlarca kişinin ölmesine ve yaralanmasına neden olan patlamayı kınayarak, bunun canice bir eylem olduğunu belirtti.

Hamas meydana gelen saldırıyla ilgili olarak dün yayınladığı basın açıklamasında “sivilleri hedef alan bu tür cinayetlerle bölgede kafa karışıklığı yaratmak, halkı suçlamaların girdabına sokmak hedefleniyor. Bu durum sadece İslam ümmetinin başına çorap örmek isteyen düşmanlarına hizmet ediyor” ifadesini kullandı.

Hamas yayınladığı açıklamada Mısır halkına taziyelerini bildirerek, Allah’tan Mısır’ı ve Mısır halkını her türlü kötülükten muhafaza etmesini temenni ettiklerini ifade etti.

Başkent Kahire’de kilise yakınlarında meydana gelen patlamada çoğu kadın 26 kişi hayatını kaybetti onlarca kişi de yaralandı.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Temmuz 2026 (11) içerik yüklenmiştir.