
İslami Direniş Hareketi (Hamas), Suudi Arabistan ile ilişkilerinin sağlam ve köklü olduğunu belirterek, Gazzeli hacı adayları konusunda yaşanan problemler hakkında bazı liderlerine isnat edilen ifadelerin kesinlikle doğru olmadığını ifade etti.
Hamas adına konuyla ilgili olarak dün (01 Aralık Pazartesi) öğleden sonra yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bazı karanlık kesimler Hamas ile Suud ilişkilerini bozmak için bu tür yalan haberleri piyasaya sürüyorlar. Bunlar hac gibi bir ibadeti kendi şahsi ve hizbi siyasetlerine alet ediyorlar.”
Hamas’ın, Suudi Arabistan’ın Batı Yaka ve Gazzeli hacılar için vize vermesini memnuniyetle karşıladığının belirtildiği açıklamada, Suud yönetiminin şartları uygun olan diğer hacı adayları için de vize vermesi temennisinde bulunuldu.
Açıklamada, Hamas’ın hac gibi bir konu üzerinden siyaset yapmadığı, Amerikalı General Dayton’un emrindeki Ramallah yönetimi gibi Filistin halkıyla hac ibadeti arasına kesinlikle girmeyeceği ve kura neticesinde sırası gelenleri engellemeyeceği belirtildi.
