FilistinHaberlerOrtadoğu

Hamas ve Fetih iç barış görüşmelerini sürdürüyor

Mısır’ın başkenti Kahire’deki Filistinli kaynaklar, İslamî Direniş Hareketi (Hamas) ile Fetih hareketinden iki heyetin Kahire’de iç bölünmeyi sona erdirmek ve uzlaşıyı sağlamak için Mısır gözetiminde bir araya geldiğini belirtti.

Kaynaklar bugün (27 Nisan Çarşamba) verdikleri bilgide, barışın önünde duran birçok dosyayı ele alan iki hareketin uzlaştığını ve varılan barış anlaşmasının yakında ilan edileceğini ifade ettiler.

Başka kaynaklar da bugü yaptıkları açıklamada, Hamas Siyasi Birim Başkan Yardımcısı Dr. Musa Ebu Merzuk başkanlığındaki Hamas heyetiyle, Fetih Merkez Komitesi üyesi Azzam El-Ahmed’in başkanlığındaki Fetih heyetinin Mısır gözetiminde Kahire’de görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Kaynaklar devamla, Hamas heyetinde Dr. Musa Ebu Merzuk’un yanında hareketin siyasi üyeleri Muhammed Nasr, İzzet Er-Reşak, Dr. Mahmud Ez-Zehhar ile Dr. Halil El-Hayye’nin de yer aldığını ifade ettiler.

Başa dön tuşu
Bugün 09 Ağustos 2026 (40) içerik yüklenmiştir.