
Siyonist Askalan cezaevinde bulunan İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’a mensup esirler, cezaevi idaresinin kendilerine ve başta Kassam komutanı Hasan Selame olmak üzere tek kişilik hücrelere konulan esirlere yapılan hukuksuz uygulamaları protesto etmek için açlık grevi başlattı.
Güvenilir kaynakların bildirdiğine göre, iki ay aşamalı olarak açlık grevi başlatan esirler, taleplerinin karşılanması halinde bu tepkilerini daha da artıracaklar. Esirler talepleri kabul edilinceye kadar grevi bırakmayacakları belirttiler.
Kaynaklar, Hamas’a mensup esirlerin Siyonist cezaevi idaresine bildirdikleri talepleri arasında tek kişilik hücrelere konulan esirlerin çıkarılması, günlük yaşam koşullarının iyileştirilmesi, ırkçı Şalit kanununun yürürlükten kaldırılması ve tek kişilik hücre cezasına son verilmesi gibi önemli hususların olduğunu ifade ettiler.
Askalan cezaevinde bulunan Kassam komutanlarından Hasan Selame ile Hamas’a mensup esirlerden Dırar Ebu Sisi ve Ahid Ğelma’nın çok zor şartlarda yaşadıkları kaydedildi.
Siyonist cezaevi idaresi Hamas’a mensup esirleri ziyaretlerden mahrum ediyor, idari ve toplu cezalarla yıldırmaya çalışıyor, koğuşları vahşi bir şekilde baskın düzenleyip esirlerin şahsi eşyalarına kasten zarar veriyor ve dilediği esire tek kişilik hücre cezası vererek bir insanın kalmasının mümkün olmadığı küçücük yerlere terk ediyor.
