FilistinHaberlerOrtadoğu

Hamas’ın siyonistlerle görüştüğü haberini Fetih uydurdu

Çek basın yayın organları, İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın bir lideriyle Siyonist istihbarat yetkililerinin Prag’da görüştüğü yönünde Fetih tarafından ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Prag’da yayınlanan yazılı medya organları ve internet siteleri, geçtiğimiz Perşembe günü sürpriz bir şekilde Fetih tarafından öne sürülen iddiaları ele alan haberler ve yorumlar yayınladı. Fetih Hareketi, Hamas liderlerinden Şeyh Salih El-Aruri’nin Çek Cumhuriyeti’nin başkentinde Mossad üyeleriyle görüştüğünü ileri sürmüştü.

İddiayla ilgili tüm taraflar, Çek istihbaratı ve Prag’daki Siyonist işgal devleti büyükelçiliği ile Filistin Özerk Yönetimi büyükelçiliği konu hakkında hiçbir bilgileri olmadığını belirtirken, İslami Direniş Hareketi (Hamas) iddiayı şiddetle yalanlayarak söz konusu asılsız iddianın Fetih’e ait medya tarafından Hamas’ın imajına gölge düşürmek için kasıtlı olarak gündeme getirildiğini ifade etti.

Çek basın-yayın organları konuyla ilgili haberlerinde Hamas Hareketi’nin Fetih tarafından ileri sürülen iddiayı kesin bir dille yalanladığına yer vererek, böyle bir görüşmenin Hamas’ın ilkelerine de ters düştüğüne dikkat çekti.

Haberin kaynağının Fetih liderlerine yakın propaganda çevreleri olduğuna işaret eden Çek medyası, bu asılsız haberle Hamas Hareketi’nin ve özellikle de Batı Yaka’da sevilen eski esir Şeyh Salih El-Aruri’nin hedef alındığını belirtti.

Başa dön tuşu
Bugün 27 Ağustos 2026 (25) içerik yüklenmiştir.