
İran’ın seçilen Cumhurbaşkanı Dr. Hasan Ruhani kendisini kutlayan Kuveyt, Cezayir, Filistin ve Kazakistan cumhurbaşkanlarına birer teşekkür mesajı gönderdi.
Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmet Cabir Sabah’a teşekkür mesajı gönderen Ruhani, Kuveyt İran’ın dış politikasında her zaman özel bir yeri bulunduğunu ve bu konumun devam edeceğini vurguladı.
Ruhani ayrıca Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika’ya bir teşekkür mesajı gönderdi ve karşılıklı çabalarla iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesini temenni etti.
Filistin özerk teşkilatı başkanı Mahmut Abbas’ın kutlama mesajına da cevap veren Ruhani, Filistin ile kardeşçe ve dostane ilişkileri geliştirmek, İran’ın her zaman dış politikasının önceliği olduğunu vurguladı.
Kazak lider Nur Sultan Nazarbayev’e de teşekkür mesajı gönderen Ruhani, komşu ve bölge ülkeleri ile ilişkileri geliştirmek İran’ın dış politika önceliklerinden olduğunu ifade etti.