
İran’ın Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçisi Muhsin Pakayin, Rusya’nın Astrahan liman kentinde, Hazar’a kıyısı olan ülkelerin 4. liderler zirvesinde varılan anlaşmalarda, kıyıdaş ülkelerin çıkarlarının gözetildiğini ifade etti.
Pakayin yaptığı açıklamada, Astrahan zirvesinde alınan kararlar ve sağlanan anlaşmaları, olumlu ve yapıcı olarak değerlendirerek, Hazar’a kıyıdaş ülkelerin işbirliğini güçlendirme iradelerinin, bu ülkelerin Hazar’ın istikrarı ve kalkınması için aydın gelecek müjdelediğini kaydetti.
İran’ın Bakü Büyükelçisi, ayrıca kıyıdaş ülkelerin, yabancı ülkelere, Hazar’da askeri güç buldurmasına izin vermemesinin bölge güvenliğine katkı sağladığını, yabancı güçlerin Hazar’da varlığının yasaklanmasının, enerji güvenliğini temin ettiğini ve bütün kıyıdaş ülkelerin çıkarlarına hizmet ettiğini ifade etti.
5. Hazar zirvesi, kıyıdaş ülke liderlerinin katılımıyla Pazartesi günü Rusya’nın Astarahan kentinde düzenlendi.
