
İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanı, İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri’nin cesur askerlerinin Velayet’e bağımlılığına vurgu yaparak, her çeşit tehdide şehit olmak düşüncesiyle cevap vereceklerini söyledi.
Mehr haber ajansı muhabirinin bildirdiğine göre, bugünkü Tahran Cuma namazı hutbeleri öncesinden konuşma yapan İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Habibullah Seyyari, Aba Abdillah İmam Hüseyin(a.s)’in şehadetinin yıldönümü günlerine ve ayrıca 28 Kasım Deniz Kuvvetleri Gününe işaretle, Fars Körfezi kuzeyindeki stratejik bölgesinde yapılan “Morvarid(İnci)” operasyonun zaferi dolaysıyla 28 Kasım’ın İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Günü olarak adlandırıldığını söyledi.
Tuğamiral Seyyari, “Morvarid” operasyonu İran İslam Cumhuriyeti için önemli askeri, siyasi ve ekonomik getirileri olduğunu hatırlattı.
İran’ın güney kıyılarının imarının yanısıra bu kıyılarda güvenliğin sağlanması hakkında İslam İnkılabı Rehberi’nin sözlerine atıfta bulunan Tuğamiral Habibullah Seyyari, güçlü bir deniz kuvvetleri ile bu amaçlara ulaşılabileceğini ve İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri ise halihazırda bunu başarabildiğini konuşmasına ekledi.
İran Deniz Kuvvetleri Komutanı, İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetlerin bir kıyı kuvvetten serbest sular kuvvetine dönüştüğünü belirtti.
Bugüne kadar 16 deniz filosunu serbest sulara gönderen İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri’nin uluslararası sularda 450 bin km yol katettiğini söyleyen Tuğamiral Seyyari, bütün yaptırımlara rağmen İran İslam Cumhuriyeti’nin ilim ve sanayi alanlarda önemli başarılara imza attığını konuşmasına ekledi.
İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanı, İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri’nin cesur askerlerinin Velayet’e bağımlığına vurgu yaparak, her çeşit tehdide şehit olmak düşüncesiyle cevap vereceklerini söyledi.
