AvrupaHaberlerİranLübnanOrtadoğu

Hizbullah, Hotbird’deki İran kanallarının yayınının sürmesini istiyor

Avrupa’nın Eutelsat şirketinin Hotbird uydusu üzerinden yayın yapan İran kanallarının yayınını kesmesi ardından Lübnan Hizbullah’ı bu girişmi Avrupa’nın medya cinayeti olarak niteledi ve şirket yetkililerinden, bu kararı gözden geçirmelerini istedi.

Açıklamada “Eutelsat şirketinin kararına göre Hotbird üzerinden yayın yapan 19 İran kanalının yayını durduruldu. Bu da dünyada tüm medya yasalarına aykırıdır ve Batı’nın iddia ettiği ifade özgürlüğüne de ters düşüyor.” denildi.

Bu kararın mantıksız olduğuna işaret edilen açıklamada “şirket yetkililerinin sunduğu gerekçeler kabul edilir değil. Bu tür haksız kararlar, gerçeklerin gizlenmesine neden olmaz çünkü onlar, söz konusu kanalları, alternatif yol bulma ve yayınlarını sürdürmeden men edemez. Kanallar hakkında alınan her türlü zalimce karara rağmen onlar samimi tutumlarını sürdürecekler” denildi.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (51) içerik yüklenmiştir.