HaberlerDünyaLübnanOrtadoğu

Hizbullah: İran ile Mükemmel İlişkiler Lübnan’ın Yararınadır

Hizbullah’ın Siyasi Konseyi’nin kıdemli bir üyesi, Lübnan hükümetinin Perşembe günü Beyrut Refik Hariri Havalimanı’nda yaşanan olaylara ve Tahran-Beyrut uçağının inişinin engellenmesine yönelik başarısız tutumunu eleştirdi.

Pars Today – Hizbullah’ın Siyasi Konseyi’nin kıdemli bir üyesi, Lübnan hükümetinin Perşembe günü Beyrut Refik Hariri Havalimanı’nda yaşanan olaylara ve Tahran-Beyrut uçağının inişinin engellenmesine yönelik başarısız tutumunu eleştirerek, Lübnan’ın İran ile en iyi ilişkilere sahip olmasının ülkenin yararına olduğunu belirtti.

Pars Today’in Tesnim Haber Ajansı’ndan naklen verdiği habere göre, Hizbullah Hareketi ve Lübnan’daki diğer siyasi aktörler, Perşembe günü Beyrut Refik Hariri Havalimanı’nda İran uçağının inişinin engellenmesine tepki gösterdi.

Hizbullah Siyasi Konseyi Üyesi Galib Ebu Zeyneb, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İran uçağının Beyrut’a inişinin engellenmesi nedeniyle Lübnanlı yolcuların mağdur olduğu olay karşısında Lübnan hükümetinin tutumu doğru ve başarılı olmamıştır.”

Ebu Zeyneb, el-Menar televizyonuna yaptığı açıklamada, Lübnan’ın İran ile en iyi ilişkilere sahip olmasının ülkenin çıkarına olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Lübnan Başbakanı Nevaf Selam’dan, İran ve ABD ile dengeli ilişkiler geliştirme yönünde hareket etmesini istiyoruz. Lübnan hükümeti, ABD’nin emirlerine boyun eğmemelidir.”

Hizbullah’ın medya ve halkla ilişkiler birimi, Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’nda İran uçağının inişinin engellenmesi nedeniyle bazı Lübnanlı vatandaşların Tahran’da mahsur kalmasına ilişkin Perşembe akşamı bir bildiri yayımladı.

Lübnanlı vatandaşların, Siyonist rejimin, İran uçağını hedef alma tehdidi nedeniyle ülkelerine dönememesiyle ortaya çıkan krize Lübnan Parlamentosu Üyesi İbrahim Musevi de tepki gösterdi. Musevi, şu açıklamalarda bulundu:

“Siyonist düşmanın, Lübnan’ın egemenliğini ihlal etme konusundaki ısrarı ve aşırılığı, uluslararası toplumun – özellikle ABD’nin – bu ihlallere göz yumması nedeniyle artmaktadır. Bu kabul edilemez bir durumdur ve tüm Lübnan halkı tarafından şiddetle kınanmalıdır.”

Musevi, Lübnan’daki tüm kesimleri, bu saldırganlığa karşı seslerini yükseltmeye ve uluslararası kurumları, Siyonist rejimin Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’na yönelik tehditlerine karşı harekete geçmeye zorlamaya çağırdı.

Başa dön tuşu
Bugün 27 Mart 2025 (59) içerik yüklenmiştir.