HaberlerDünyaIrakİranOrtadoğu

Hüseyni (a.s.) Erbain ziyaretçilerinin taşınmasına Irak’ın deniz filosu hazırdır

Irak Taşımacılık Bakanlığı bu ülkenin deniz filosunun Hüseyni (a.s.) Erbain günlerinde ziyaretçilerin Irak ile İran İslam Cumhuriyeti arasında taşınması için tam hazırlıklı olduğunu vurguladı.

Iran Press Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Irak Taşımacılık Bakanlığı Deniz Mühendisliği İdaresi Genel Müdürü “Ahmed Casem Ne’im El’esedi” şöyle dedi: “Taşımacılık Bakanı “Razzaq Mohebis El’se’edavi”nin doğrudan talimatıyla Irak’a Erbain merasimi için yolculuk yapan İranlı ziyaretçilere hizmet ulaştırma ve bu ziyaretçilerin aktarılmasına gelişmiş tekneler ayrılmıştır.”

Ne’im El’esedi şunları dile getirdi: “Irak ile İran İslam Cumhuriyeti arasındaki nehir taşımacılığı sözleşmesi ikili iş birliklerini güçlendirme ve iki ülkenin turizm sektörünün geliştirilmesi yönünde olumlu bir eylemdir.”

Daha önce İran’ın yol ve şehircilik bakanı yardımcısı geçen Pazartesi gününde Hüseyni Erbain ziyaretçilerine hizmetler sunulmasını vurgulayarak şöyle demişti: “Bu yıl Hürremşehr ile Basra arasındaki gemicilik hattı başlatılacaktır, ancak bu konuda henüz nihai anlaşmaya varmış değiliz ve Iraklı tarafın görüşünü bildirmesini beklemekteyiz.”Hicri kamerî 20 Sefer 1445, dünyanın Şiilerinin üçüncü imamı Hazret-i İmam Hüseyin (a.s.)’ın ve onun vefalı yâreninin Kerbela Çölü’ndeki şehadetinin erbainidir.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (28) içerik yüklenmiştir.