
İslami İran dün İmam Hüseyin -as- ve o hazretin sadık yarenlerinin şehadetlerinin 40. Gecesinde, Hüseyni Erbain gecesinde mateme büründü.
Bugün hk 20 Sefer 1443, ehlibeyt imamlarının 3.sü, cennet gençlerinin efendisi İmam Hüseyin -as- ve sadık yarenlerinin Kerbela çölünde şehadetlerinin 40.günü Erbain’dir.
İran dahil dünyanın dört bir yanından milyonlarca ziyaretçi bugün Hüseyini Erbain törenlerine katılarak için Irak’ın güneyinde Kerbela’da bulunuyor.
İmam Hüseyin -as- Kerbela olayında, Mekke’den Kerbela’ya ulaşana kadar tüm yol boyunca ve şehadet zamanında bile “Bu kıyamdan İslam karşıtı Yezid’in hükümetini ifşa etmek ve Emr-i bi’l ma’ruf ve nehyi münkeri canlı tutmak ve zulüm ve zalimin karşısında durmak ve Kur’an-ı Kerim’i desteklemek ve öz Muhammed İslam dinini canlı tutmaktan başka hedefi olmadığını “açıkça vurguladı.
İran halkı dün akşam seyyiduşuheda’nın -as- şehadetinin 40. Gecesinde tıpkı Tasua ve Aşura törenlerinde olduğu gibi sağlık protokollerine uyarak açık havada matem törenleri düzenledi.
Törenlerde mersiyeler okundu, İmam Hüseyin -as- konumu ve şahsiyeti hakkında konuşmalar yapıldı.
İRİB çalışanları olarak Hüseyini -as- Erbain nedeni ile tüm Müslümanlara ve özellikle tüm hür insanlara başsağlığı diliyoruz./