
Yemen’in El-Husi Hareketi sözcüsü Abdussalam, yabancı tarafların Yemen savaşına karıştığı ile ilgili açıklamasında, Amerika’nın Suudi Arabistan üzerinden bu savaşa karıştığını belirtti.
Yemen ordusunun Sa’de eyaletinde stratejik bir yenilgiye uğradığını açıklayan Yemenli El-Husi Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdussalam, çatışmaların kısmen durmasının sebebinin El-Husi hareketinin yüzü aşkın askeri üssün kontrolünü ele geçirmesi ve Yemen ordusunun maddi manevi hezimete uğramasından kaynaklandığını belirtti.
Suudi Arabistan yönetiminin Yemen savaşına müdahalesinin net ve açık olduğunu kaydenen sözcü, Amerika yönetiminin de Suudi Arabistan üzerinden bu savaşa müdahale ettiğini kaydetti.
İran’ın Yemen çatışmalarının son bulması için arabuluculuk yapması konusunda da sözcü, El-Husi hareketi olarak İran’ın veya diğer ülkelerin krizi çözecek muhtemel barış planlarına karşı olmadığını vurguladı.
Yemen Cumhurbaşkanının El-Husi Hareketine yönelik tüm suçlamalarını reddeden sözcü, Yemen elebaşlarının Yemen halkının kanından beslenmek ve Amerika, korsan İsrail ve Suudi Arabistan’a hizmet etmekten başka bir şey düşünmediğini ifade etti.
Sözcü El-Kaide ile bağlantı suçlamaları hakkında yaptığı açıklamada, bu örgütün zaten Amerika istihbaratı ve Arap devletlerin ürünü olduğunu, Yemen Cumhurbaşkanı bizzat Amerika’nın talebi üzerine Taliban’a eşlik etmek için Afganistan’a savaşçı gönderdiklerini dile getirdiğini hatırlattı.
