AvrupaHaberler

İngiliz diplomat, işgal rejimiyle yapılmış askeri anlaşmaların iptalini istedi

İngiliz diplomatlardan Lord Wright, işgal rejiminin Filistin toprakları üzerinde yerleşim birimi inşa etmeye devam etmesi ve bunu bir politika haline getirmesinin ardından Avrupa Birliği’nden terör devletiyle imzaladığı bütün askeri anlaşmaları iptal etmesini istedi.

Daha önce Suriye ve Suudi Arabistan’da büyükelçilik görevlerinde bulunan İngiliz diplomat Lord Wright, dün (15 Ekim Cuma) internet üzerinden yayınladığı makalesinde işgal rejiminin Filistin topraklarında sürdürdüğü gayrımeşru inşaat politikasını kınayarak, işgal devletinin bunu emrivaki şeklinde bütün dünyaya kabul ettirmeye ve meşru göstermeye çalıştığını söyledi.

İşgalcilerin yerleşim birimi inşa etmeye devam etmelerinin büyük bir tehlike arz ettiğine dikkat çeken İngiliz diplomat şöyle dedi: “İşgal rejimi Filistin topraklarında Yahudi yerleşim birimi inşa etmeye devam ederse, kuşkusuz ki bu adım Ortadoğu’da sağlanacak barışın önünde büyük bir engel ve sorun teşkil edecektir.”

İngiliz diplomat, işgal hükümetinin geçen sene binlerce konuta izin verdiğini belirterek, bu yerleşkelerin kesinlikle meşru olmayacağını ifade etti.

Makalenin devamında işgal rejiminin yerleşim birimi inşaatını durdurmaması, Batı Yaka ve Kudüs halkını tehcir politikasına son vermemesi durumunda Avrupa Birliği’nin işgal devletiyle yaptığı silah ticaretini tamamıyla durdurması gerektiği belirtildi.

Başa dön tuşu
Bugün 31 Ağustos 2026 (48) içerik yüklenmiştir.