AvrupaHaberler

İngiliz öğrenciler harçların artışına karşı gösterilerini sürdürecek

Londra hükümetine karşı protesto gösterisi düzenleyen öğrenciler yaptıkları açıklamada, harçların artmasını ön gören yasa tasarısı iptal olmadığı sürece gösterilerine devam edeceklerini belirttiler.

Cardiff Üniversitesi öğrenciler sendikası sorumlu John Burnham “Liberal demokrat Partisi üyeleri ile Başbakan Yardımcısı, üniversite harçlarının artmasını ön gören yasa tasarısına karşı çıkacakları sözünü vermişlerdi ancak onlar sözlerini tutmadılar. hükümet bu yasayı iptal etmediği sürece gösterileri sürdüreceğiz” dedi.

Burnham “David Cameron, üniversite harçları öğrencilere ve ailelerine ek bir külfet getirmeyeceğini açıkladı. Bu arada yapılan değerlendirmelere göre harçların artması, İngiliz ailelerinin 2016 yılına kadar 13 milyar Poundluk büyük bir borçla karşı karşıya kalmalarına neden olacak” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 18 Haziran 2026 (37) içerik yüklenmiştir.