AvrupaHaberlerİranOrtadoğu

İngiltere sonuçsuzluğu İran’a yüklemeye çalıştı

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, İstanbul müzakerelerinin sonuçsuz sona ermesinden İran’ı sorumlu tutmaya çalıştı.

İstanbul müzakerelerinden sonra bir açıklama yapan Hague, takındığı teamül jesti ile İran’ın büyük güçlerle nükleer programı konusunda teamülü reddettiğini ileri sürdü.

Müzakerelerin sonuçsuz sona ermesinden İran’ı sorumlu tutmaya çalışan Hague, İran’ın gündeme getirdiği şartları gerçekçi bulmadıklarını belirtti.

Hague’e göre NPT üyelerinin hakkı olan uranyum zenginleştirme ve yine yaptırımların kaldırılması gerçekçi olmayan şartlarmış.

Gerçek olan şu ki Batı baskı ve diplomasi, diğer adı ile havuç sopa politikası izliyor ve ne zaman baskıların sonuç vermediğini görünce hemen diplomasi kılığına bürünerek sürekli teamül sözcüğünü telaffuz ediyor ve böylece karşı tarafı suçluymuş gibi göstermeye çalışıyor.

Başa dön tuşu
Bugün 27 Haziran 2026 (35) içerik yüklenmiştir.