
Irak’ın hukuk devleti koalisyonu üyesi Saad Matlabi, Irak milletinin genel seçimlere geniş çaplı katılımı, Başbakan Nuri Maliki yönetimine tam güvenini ortaya koyduğunu belirtti.
Matlabi, teröristler ile bölgesel ve batılı hamilerinin Irak’ta genel seçimleri sabote etme çabalarının bozguna uğradığını belirterek, Irak milletinin coşkulu katılımı, Bağdat yönetimine olan güvenlerini ortaya koyduğunu kaydetti.
Irak milletinin seçimlere geniş çaplı katılımı, teröristlere ve hamilerine ezici bir cevap olduğunu belirten Matlabi, bu durum bazı bölge ülkelerinde Irak’ta demokrasi sürecinin güçlenmesinden paniklemelerine yol açtığını vurguladı.
Yaklaşık bin 200 uluslararası gözlemcinin gerçekleşen genel seçimleri gözetlediğini belirten Matlabi, BM ve AB gibi uluslararası kurumların Irak seçimlerini onaylaması, Iraklı güvenlik güçlerinin ecnebi güçler olmaksızın seçimlerin güvenliğini temin edebilecek güçte olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.
Irak’ta genel seçimler 30 Nisan’da gerçekleşti.
