
Irak Seçim Komisyonu, 7 Martta yapılan seçimlerin sonuçlarının Cuma günü açıklanacağını bildirdi.
Komisyon sözcüsü Kasım El Abudi, düzenlediği basın toplantısında, ”Seçimin nihai sonuçları, 27 Mart Cuma günü saat 19.00’da Raşid Hotel’de açıklanacak” ifadesini kullandı.
İyad Allavi ile rekabete giren ve son açıklamalara göre Allavi’nin gerisinde kalan Başbakan Nuri El Maliki, seçim sonuçlarının ülke genelinde elle yeniden sayılmasını talep etmiş, komisyon ise sorun olduğundan şüphelenilen oy verme merkezlerinde yeniden sayım yapılabileceğini bildirmişti.
Cumhurbaşkanı Celal Talabani de oyların yeniden sayılmasını istemiş, bunun üzerine Seçim Komisyonu konuyu değerlendirebileceğini açıklamıştı.
Irak Seçim Komisyonu Başkanı Farac El Haydari, komisyonun, 7 Martta yapılan genel seçimde kullanılan oyların yeniden sayılmasına yönelik talepleri görüşmek üzere toplanabileceğini söyledi.
Oyların ülke genelinde elle yeniden sayılması talebini değerlendiren Haydari, “Şayet bir yanlışlık varsa bir şikayet dosyası hazırlayabilir ve o seçim merkezinde bir hata olduğunu söyleyebilirler. Elle sayım yapılmasını talep ediyorlar, ancak bunun kararı komisyon üyelerine düşer. Dikkatli bir elektronik sayım yapıyoruz” dedi.
