HaberlerIrakOrtadoğuSuriye

Irak, Suriye’yle ilgili herhangi bir konferansın önemli tarafıdır

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Suriye’deki gelişmelerin Irak’ı, çıkarlarını ve bölge ülkelerinin çıkarlarını ilgilendirdiğini söyleyerek Irak’ın Suriye’deki durum konusunda yapılacak herhangi bir uluslar arası ya da bölgesel konferansta taraf olması gerektiğini belirtti.

Irak Dışişleri Bakanlığı web sitesi Zebari’nin İsveç, Hollanda ve Bulgaristan Dışişleri Bakanlarıyla Bağdat’ta yaptığı görüşmedeki açıklamalarına dayanarak, Irak’ın ulusal çıkarlarını teme aldığını ve her zaman özgürlük, hak talebinde bulunan halk hareketlerine, dayatmasız ve vesayetsiz siyasi değişime destek verdiğini kaydetti.

Diğer yandan Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehrestani üç ülkenin dışişleri bakanlarıyla düzenlediği benzer bir toplantıda yayınladığı ve AFP’nin duyurduğu bildiride, Annan planına bağlılıklarını dile getirerek ülkesinin Suriye halkını mezhepsel çatışmaya sürüklemeye çalışan tekfiri gruplardan endişe duyduğunu ifade etti.

Irak Parlamento Başkanı Usame Necifi ise, Suriye’ye yönelik herhangi bir dış müdahaleye karşı uyararak bu tür bir adımın gerginliği arttıracağını kaydetti.

Başa dön tuşu
Bugün 11 Ağustos 2026 (54) içerik yüklenmiştir.