
Irak Süleymaniye Üniversitesi Rektörü Said Ali Said, İran ve Süleymaniye üniversiteleri arasında daha fazla iş birliğinin sağlanmasını isteyerek tüm alanlarda İran’ın yüksek öğretim merkezlerinin deneyimlerinden yararlanmak istediklerini belirtti.
Kürdistan üniversiteleri yetkililerinin Süleymaniye Üniversitesini ziyareti sırasında konuşan Said, söz konusu üniversitede yılsonuna kadar 30 Farsça kürsüsünün açılacağını bildirdi.
Said “Süleymaniye Üniversitesi şu ana kadar defalarca Farsça kürsüsü için taleplerini açıkladı. İki tarafın da bu konuya sıcak bakması dikkate alındığında bu hedef yılsonuna kadar gerçekleşecek. Süleymaniye Üniversitesinde Farsça kürsüsünün açılması kaçınılmaz bir gereksinimdir” dedi.
