
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi, ABD ile ikili temas kurmanın İran’ın gündeminde olmadığını söyledi.
BM İnsan Hakları Konseyi toplantısına katılmak için Cenevre’de bulunan Irakçi, yaptığı açıklamada, ‘’Tahran, ABD seçimleri sonrası Rusya ile Kapsamlı Ortak Eylem Planının(KOEP) geleceği ile ilgili görüşmeler yapmaktadır’’ dedi.
İki ülke arasında çeşitli düzeylerde temasların olduğunu ifade eden Irakçi, iki ülke dışişleri bakanlarının en son Münih Güvenlik Konferansında görüştüklerini söyledi.
İran ve ABD arasında ikili temasların Tahran’ın gündeminde olmadığını ifade eden Irakçi, ‘’İran ve ABD arasında KOEP çerçevesindeki temaslar uzmanlar düzeyinde ve Ortak Komisyon çerçevesindedir’’ dedi.
