
Irak’ın Diyala Polis Müdürlüğü IŞİD’e karşı düzenlediği operasyonlarda aralarında örgütün liderlerinden Ebu Aişe’nin de bulunduğu 30 teröristin öldürdüğünü bildirdi.
Diyala Polis Müdürü Korgeneral Cemil El-Şammari tarafından yapılan açıklamaya göre; Irak emniyet güçleri ve gönüllü askerler başkent Bağdat’ın 90 km kuzey doğusundaki ve Diyala il merkezi Bakuba kentinin 40km kuzeyindeki IŞİD kontrolündeki El Mikdadiye ilçesine bağlı El Tayiha bölgesine geniş kapsamlı bir operasyon başlattı.
Savaş uçaklarının da destek verdiği operasyonda 30 terörist öldürüldü, ayrıca IŞİD teröristlerine ait 5 doçka destekli araç ve bir dizi askeri techizat imha edildi. El Şammari öldürülen teröristler arasında örgütün liderlerinden Ebu Aişe lakaplı kişinin de bulunduğunu ifade etti.
