
Irak’ın İslami İran büyükelçisi Muhammed Mecid el’Şeyh Irak’ta düzenlenen parlamento seçimlerine oy vermeye haiz seçmenden yüzde 60’ndan fazlasının katılımının gerçekte teröristlerin seçimleri engellemeye dayalı çabalarını boşa çıkardığını ve halkın seçimlere görkemli katılımı ile teröristlere de ağır darbe indirdiğini söyledi.
İran televizyonlarından Kanal 2’de konuşan Irak büyükelçisi, Irak seçimlerinin düzenlenmesinin çok önemli olduğunu zira teröristlerin Irak’ta seçimlerin düzenlenmesini önlemek için başta bombalı saldırılar olmak üzere her türlü şer girişimlere başvurduklarını ama seçimlerin zamanında düzenlenmesi ve halkın seçimlere görkemli katılımının gerçekte teröristlere ağır darbe sayıldığını söyledi.
Halkın yüzde 60 oranında seçimlere katılımını ender bir katılım olarak niteleyen Irak büyükelçisi, bu durumun aslında Irak halkının özgürlük ve demokrasiye verdiği desteği de gösteren tablo olduğunu kaydetti.
Irak’ın İran büyükelçisi, eş’Şeyh, Irakın siyasi geleceğine dair soruya verdiği cevapta ise, Irak halkının çeşitli mezheplerden teşkil olduğunu ve bunun için hükümetin koalisyondan oluşacağına inandığını söyledi
