HaberlerIrakOrtadoğu

Irak’taki son huzursuzluklar Baas kalıntılarının işidir

Irak hükümet sözcüsü, bu ülke hükümetinin en son Baas liderlerini tutuklamaya başladığı için geriye kalan Baas kalıntılarının son terör eylemlerinde bulunduklarını söyledi.

Irak Hükümet Sözcüsü Ali Dabbak yaptığı açıklamada “Ülkede vuku bulan son patlamalar ve huzursuzluk olaylarından kapatılan Baas partisinden kalma unsurlar sorumlular. Onların amacı Irak’ta yeniden korku ve panik ortamı yaratarak bu ülkeyi istikrarsız olarak dünyaya tanıtmaktır” dedi.

Dabbak bu konuda ayrıca “Hükümetin en son, bu partinin başta gelen liderlerini tutuklaması ve yargılaması, ülkedeki Baas kalıntılarının yeniden Irak’ta savunmasız ve masum insanlara yönelik terör eylemlerini arttırmalarına sebep oldu. Öte yandan, güvenlik yetkilileri ülkeyi bu terör unsurlarından temizleme konusunda kararlılar” şeklinde konuştu.

Irak Hükümet Sözcüsü Dabbak açıklamalarının devamında, söz konusu Baasçı unsur ve liderlerinin tutuklanması operasyonunun durdurulmayacağının altını çizdi.

Son iki günde Irak’ın çeşitli bölgelerinde vuku bulan 8 patlama olayları sonucu en az 40 kişi öldü, en az 90 kişi de yaralandı.

Başa dön tuşu
Bugün 10 Ağustos 2026 (56) içerik yüklenmiştir.