
İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü İran’ın, 5+1 grubu ülkeleri ile görüşmelere, onlar tarafından açıklanan tarihten bile erken hazır olduğunu söyledi.
İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü Ramin Mihmanperest, bugün tahranda katıldığı 17. Tahran Uluslar arası medya ve haber ajansları fuarında yaptığı açıklamada tarafların görüşmelerin içeriği ile ilgili olarak birbirleri ile daha fazla teamül içinde olmaları gerektiğini söyledi.
Daha Önce İran Yüksek Milli güvenlik konseyi de 5+1 grubunun yeniden görüşmelere hazır olduğunu bildirmesinden memnuniyetini bildirerek bu görüşmelerin 6 Temmuz 2010 tarihinde İran Yüksek milli güvenlik konseyi sekreteri Said Celilinin AB dış siyasetler sorumlusu Caterine Ashton’a yazmış olduğu mektubun içeriğine uygun olarak yapılmasını istemişti.
Bu mektupta görüşmelerin 10 Kasım’dan sonra taraflar arasında varılacak bir tarihte yapılabileceği belirtilmekteydi.
5+1 Grubunun İran ile görüşmeleri 2009 yılından bu yana askıya alınmıştır.
