
İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü Tahran’ın 5+1 ile mantıklı, olumlu ve yapıcı müzakerelere hazır olduğunu belirtti.
İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü Ramin Mihmanperest dün verdiği demeçte İran ve 5+1 arasında müzakere tarihi ve mekânının daha belli olmadığına işaretle bu konunun karşılıklı anlaşma üzerine açıklık kazanacağını ifade etti.
Mihmanperest İran milli güvenlik yüksek konseyi sekreter yardımcıları ve AB dış siyaset sorumlusu arasında birçok görüşmelerin gerçekleştiğine işaretle nihai anlaşmaya varıldığı takdirde halkın bilgilendirileceğini söyledi.
Yapıcı müzakerelerin yapılması için mantıklı tutumun sergilenmesi ve bağımsız ülkelerin haklarına riayet edilmesinin zaruri olduğunu belirten dışişleri bakanlığı sözcüsü ayrıca İran ve UAEA arasındaki görüşmelere temasla Tahran’ın UAEA ile sürekli işbirliğinde olduğunu, karşılıklı görüşmelerin İran’ın NPT çerçevesinde haklarından yararlanma çerçevesinde sürdürülmesi gerektiğini söyledi.
