İran, ABD’deki malvarlığı için özel çalışma grubu kurdu

İran İslam Cumhuriyeti hükümeti, Ekonomi ve Maliye Bakanı başkanlığında, ABD’deki İran malvarlığına el konulması kararını incelemek ve hakları geri almak için gereken girişimlerde bulunmak üzere özel bir çalışma grubu kurdu.
İran Ekonomi Bakanı Ali Tayyib Nia’nın başkanlık edeceği bu çalışma grubunun üyelerini Dışişleri, İstihbarat, Adalet bakanları ve Merkez Bankası Başkanı teşkil ediyor.
Bakanlar Kurulunca alınan karar uyarınca, söz konusu çalışma grubu, ABD mahkemesinin kararını muhtelif ebadıyla ayrıntılı biçimde inceleyerek, İran’ın haklarının geri alınması için gereken önerileri sunacak.
ABD Yüksek Mahkemesi 20 Nisan’da İran malvarlığından 2 milyar doların, sözde terör saldırılarında ölenlerin ailelerine tazminat olarak ödenmesine hükmetti
