
İran’da kutlanmakta olan “Kutsal Savunma Haftası”nın ikinci gününde, İran kara kuvvetleri komutanının katılımı ile “Ahger” otomatik silah ile “Rencer” denilen aracın tanıtımı yapıldı.
İran kara kuvvetler komutanı “Ahger” otomatik silah ve “Rencer” denilen aracın tanıtımında yaptığı açıklamada, bu tür silahların kazanımının çok önemli olduğunu hatırlatarak, bu silahlar, çok geniş kabiliyete sahip” dedi.
İran kara kuvvetleri tarafından yapılan “Ahger” otomatik silah, 7.62 milimetre ve 6 mermi alıyor. 2 bin metrelik menzile sahib ve dakika’da 4 bin ile 6 bin mermi atabiliyor. düşmanın hareketini önleme ve yok etme, eylemlerinde önemli bir kazanım olarak görülüyor.
Öte yandan, “Rencer” denilen araç ise, sarp ve patika yollarda geçişler için kullanılıyor ve özellikle bölge ve bölge dışı tehditlere karşı planlanmış bulunuyor.
