
İran Dışişleri Bakanı Hukuki ve Uluslararası İşler Yardımcısı, ABD ve bazı Avrupalı ülkelerin terör örgütü Halkın Münafıkları’na yardımını eleştirdi.
İran Dışişleri Bakanı Hukuki ve Uluslararası İşler Yardımcısı Gulamhüseyin Dehgani bugün Tahran’da İran polis teşkilatı komutanı ile uluslararası örgütlerin temsilcileri, büyükelçiler ve maslahatgüzarlarıyla toplantısında yaptığı konuşmada, ABD ve bazı Avrupalı ülkelerin İran vatandaşı 17 bin kişiye terör eden bir terör örgütüne yardım ettiğini ve onlar için BM önünde eylem yapmalarına izin verdiklerini belirterek, bunun insafsızlık olduğunu ifade etti.
Dehgani, İran’ın Irak ve Suriye’de terörle mücadelesine işaretle, İran’ın terörle mücadelede muhtelif ülkelere yardım ettiğine rağmen İran İslam Cumhuriyeti’ni terörizme desteklemekle suçladıklarını ve bu gerekçe ile yaptırım uyguladıklarını söyledi.
Dehgani ayrıca Tahran’ın geçen 40 senede uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadeledeki etkin rolüne dikkat çekerek sadece geçen sene İran polisinin 785 ton ağırlığında uyuşturucu madde ele geçirdiğini hatırlattı
