HaberlerİranOrtadoğu

İran, bilimsel büyümede 4. sırada yer aldı

İran Bilimler, Araştırma ve Teknoloji Bakanı “Muhammed Ferhadi” dünyadaki saygın veri tabanı merkezlerince sunulan son istatistik rakamlarına göre İran’ın 2015 ve 2016 yılının başlarında dünyada bilimsel büyüme sıralamasında 4. sırada yer aldığını duyurdu.

Bakan Ferhadi, İran muhabirine yaptığı açıklamada, aynı sürede birçok ülkenin bilimsel büyüme hızının durduğu veya negatif olurken İran’ın bilimsel büyüme hızının arttığını kaydetti.

Ferhadi, uluslararası veri tabanı merkezlerinin verdiği bilgilere göre, 8-13 İranlı üniversitenin dünyanın en üstün başarılı 750 üniversitesi ve 200’yü aşkın İranlı hoca ve düşünürün de dünyanın üstün başarılı bilim adamları arasında yer aldığını belirtti.

İran Bilimler, Araştırma ve Teknoloji Bakanı İran üniversitelerinin bilimsel büyümede hız eğrisini uygun olarak niteledi.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Haziran 2026 (30) içerik yüklenmiştir.